Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Καταγγελία των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ / Πορεία στις 4/8ου

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ

Καθημερινά η Διοίκηση των ΕΑΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Τρυφιάτης μας εκπλήσσει με τις θέσεις του.
Με σημερινή του ανακοίνωση που έστειλε, καλεί τους 1040 εργαζόμενους στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ να κάνουν δηλώσεις μετάνοιας!!! για να σπάσουν τον αγώνα.


Κύριε Τρυφιάτη μπερδευτήκατε πάλι.
Είστε Διευθύνων Σύμβουλος σε κρατική αμυντική βιομηχανία και όχι στρατοπεδάρχης στη Μακρόνησο.
Από πότε οι απεργοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και να υπογράφουν στο φύλακα του εργοστασίου;
Ξεπεράσατε και τις Διοικήσεις Μπουλούκου και Παππά το 1991 επί Μητσοτάκη, που πλήρωναν τους απεργοσπάστες με δηλώσεις μετάνοιας στα περίπτερα και στα καφενεία, όταν έφτιαχναν τις λίστες των απολύσεων.
Σήμερα, άραγε, θα ταυτιστούν οι λίστες των απεργών με το πλεονάζον προσωπικό; Μήπως με αυτήν την τακτική διευκολύνεστε στον τρόπο που θα επιλέξετε ποιους θα διώξετε;
Μαζευτείτε! Τη «δήλωση» για την απεργία, σας τη δώσαμε με την απόφαση της κοινής μας Γενικής Συνέλευσης: απεργούμε και δεν είμαστε σε άδεια. Και την ανακοίνωσή σας – ευθεία παρέμβαση στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα – την καταγγέλλουμε απερίφραστα.
Μη ξεχνάτε, άλλωστε, τα στοιχειώδη: για να βγούμε σε κανονική άδεια έπρεπε να μας είχατε πληρώσει όσα μας χρωστάτε. Και δεν το κάνατε. Αν θέλατε να μας βγάλετε τέτοια ανακοίνωση να το κάνατε πριν εκπνεύσει το αυτόφωρο. Τζάμπα μάγκας δηλαδή.
Αφήστε, λοιπόν, τις κουτοπονηριές και τα μαγειρέματα που στόχο έχουν να διασπάσουν τον κοινό μας αγώνα και απαντήστε στα αιτήματα που σας έχουν θέσει οι 1040 εργαζόμενοι. Γιατί μ’ αυτά και μ’ αυτά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να αποδεικνύετε αυτό που από την αρχή σας λέγαμε: ότι ήρθατε στην Εταιρεία ως εκκαθαριστής.

Αυτό δεν θα περάσει. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04.08.2011 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Υμηττός, 01.08.2011

Τα σωματεία εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου