Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

3η ΕΚΔΗΛΩΣΗ / ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ : ΤΑ 82 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ

Το Στέκι της Χαραυγής στις γειτονιές του Υμηττού και της Δάφνης

«Ο Καραγκιόζης είναι ο καθένας μας. Είναι ο άστεγος, είναι ο άνεργος, είναι ο πρόσφυγας, είναι ο πεινασμένος, αυτός που πάντα έτρωγε τις ξυλιές από τον Πασά.» Ευγένιος Σπαθάρης

Συνεχίζουμε. Με την τρίτη πολιτιστική μας εκδήλωση για το καλοκαίρι του 2011, αυτό το καλοκαίρι του πολιτισμού και της αλληλεγγύης. Με μια δεύτερη προβολή Καραγκιόζη μιας και την περασμένη εβδομάδα τα παιδιά (αλλά και οι γονείς τους) το χάρηκαν με την ψυχή τους και το ξαναζήτησαν. Συνεχίζουμε λοιπόν με μια απο τις πιο πετυχημένες κωμικές παραστάσεις την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο αίθριο της Πλατείας Χαραυγής/Μακρυγιάννη με το έργο "Τα 82 Εντάλματα του Καραγκιόζη". Δηλαδή θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στην πλάτη του Καραγκιόζη, εκκρεμούν 82 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων το ένα, είναι και η περαίωση. Ο Πασάς διατάζει την σύλληψη και την φυλάκισή του. Τι θα σκαρφιστεί άραγε ο ξυπόλυτος ήρωάς μας, για να αποφύγει την σύλληψη;

Διαβάστε περισσότερα!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

«ΓΥΑΡΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ»

Σύλλογος
«ΓΥΑΡΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ»
Σταδίου 10, 105 64 Αθήνα
Τηλ.: 210-3313974, φαξ: 210-3312849

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2011.-

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος «ΓΥΑΡΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ», θα πραγματοποιήσει για δέκατη συνεχή χρονιά επίσκεψη – προσκύνημα στη μαρτυρική Γυάρο στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011 και την οποία παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η αναχώρηση θα γίνει από τον Πειραιά την Παρασκευή 16/09/2011, ώρα 12:00 το μεσημέρι με προορισμό και διαμονή στη Σύρο. Η επίσκεψη και το προσκύνημα στη Γυάρο θα γίνει το Σάββατο 17/09/2011. Επιστροφή από τη Σύρο για τον Πειραιά την Κυριακή 18/09/2011, ώρα 18:10.Αφιξη στον Πειραιά 21:35.
Το κόστος της επίσκεψης στη Γυάρο το οποίο περιλαμβάνει: τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (Πειραιάς-Σύρος-Πειραιάς), το ναύλο Σύρος-Γυάρος-Σύρος, δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωϊνό σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας στο Γαλησσά, καθώς και ένα δείπνο το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο, είναι 185 € κατ΄ άτομο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9709405 και 6977347896.
Δηλώσεις συμμετοχής από 22 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου 2011.
Αριθμός λογαριασμού για την κατάθεση χρημάτων:
263002310006972 στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ), όπου θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφετε το όνομά σας.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στη Γυάρο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε περισσότερα!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση σωματείων ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) (5 Αυγούστου)

Σήμερα 5 Αυγούστου ολοκληρώθηκε ένα κεφάλαιο από το βιβλίο του αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).
• Για να μην ξεπουληθεί η τελευταία κρατική αμυντική βιομηχανία.
• Για να μην πάρουν το δρόμο της εργασιακής εφεδρείας – ανεργίας άλλοι 1.040 εργαζόμενοι.
Σ΄ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας αλληλέγγυοι, σωματεία, εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, μαζικοί και κοινωνικοί φορείς, πολιτικές συλλογικότητες και κόμματα, και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων και του Δ.Ν.Τ.

Είμαστε ακόμη ζωντανοί και συνεχίζουμε….
Με τις τελευταίες κινητοποιήσεις μας στείλαμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δυσκολέψαμε και καθυστερήσαμε τα σχέδια τους που αφορούν εμάς χωρίς εμάς, του Υπουργείου Άμυνας και της διοίκησης των ΕΑΣ.
Θα συνεχίσουμε πιο δυνατά, παρά τις παραληρηματικές επιθέσεις και συκοφαντίες που δεν μας αγγίζουν και χαρακτηρίζουν αυτούς που τις ξεστομίζουν και όπως λέει και η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!!!
Θα συνεχίσουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά μέχρι να τα ματαιώσουμε και να τα ανατρέψουμε.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
• ΤΑ ΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
• ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ως παραγωγική βιομηχανία και ΟΧΙ ως μεσάζοντα προμηθειών ξένων και ντόπιων συμφερόντων, αλλά και πελατειακών σχέσεων που διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις επέβαλλαν.
• Οι εργαζόμενοι και τα εργασιακά δικαιώματα που τους απόμειναν δεν θα μπουν στην κλίνη του Προκρούστη.
Νέο αγωνιστικό ραντεβού τον Σεπτέμβρη
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Συμπαράσταση του Στεκιού στον αγώνα των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ

Τις ευχαριστίες τους στο Στέκι της Χαραυγής έδωσαν μέλη του Δ.Σ. αλλά και πολλοί εργαζόμενοι στην ΠΥΡΚΑΛ του Υμηττού για την καθημερινή σχεδόν παρουσία του στην κατάληψη καθώς και για την καμπάνια συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Η θέση του Στεκιού αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Υμηττού και της Δάφνης δεν μπορεί να είναι άλλη απο την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΠΥΡΚΑΛ για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους καθώς και για την απόδοση του χώρου για την κατασκευή ενός πάρκου υψηλού πρασίνου με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στους κατοίκους της περιοχής με ταυτόχρονη εξασφάλιση των θέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτή.

Μέχρι τότε ο αγώνας συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τύφλα να έχει η Επίδαυρος !

Τι είναι τελικά ο Καραγκιόζης; Προφανώς και είναι ο κεντρικότερος πρωταγωνιστής στο παραδοσιακό θέατρο Σκιών. Είναι όμως και ο φίλος των μικρών παιδιών που παρακολουθούν τις παραστάσεις του. Είναι επίσης η φιγούρα στην οποία εμείς οι ενήλικες αναγνωρίζουμε οικείες καταστάσεις. Αναγνωρίζουμε σε αυτόν το πολυμήχανο του Οδυσσέα, τη λαϊκότητα ενός χαρακτήρα αυθεντικού και αυθόρμητου,την καταπίεση που βιώνει ως δικό μας αλλά και του διπλανού μας βίωμα.




Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε το σκηνικό. Στα αριστερά της σκηνής είναι πάντα το φτωχοκάλυβό του, αναφορά στην κατάσταση της κοινωνίας και δεξιά απέναντί του, το παλάτι του πασά, του εξουσιαστή, του κυβερνώντος σε μια πλήρη ταξική ανάδειξη. Και με όλα αυτά τα βιώματα, ήρθαμε σε επαφή και χθές. Σε μια προβολή που έσφιζε απο ζωή και ζωντάνια με τα πιτσιρίκια να μαγεύονται απο αυτήν και ενίοτε να παρεμβαίνουν κατά τη διάρκειά της, με τους μεγάλους να θυμούνται τα παλιά και να ξαναγίνονται έστω για λίγο παιδιά. Όλοι (πάνω απο ογδόντα άτομα, παιδιά και ενήλικες) έμειναν ευχαριστημένοι ζητώντας επίμονα την επανάληψη της προβολής. Το υποσχεθήκαμε: Έστω και με μια μικρή διακοπή 15 ημερών λόγω καλοκαιριού, το Στέκι θα είναι ξανά παρόν στις γειτονιές του Υμηττού και της Δάφνης με καραγκιόζη, ταινίες και συζητήσεις. Το έχουμε πει.

Το καλοκαίρι του 2011 θα είναι καλοκαίρι πολιτισμού και αλληλεγγύης!!!


Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Καταγγελία των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ / Πορεία στις 4/8ου

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ

Καθημερινά η Διοίκηση των ΕΑΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Τρυφιάτης μας εκπλήσσει με τις θέσεις του.
Με σημερινή του ανακοίνωση που έστειλε, καλεί τους 1040 εργαζόμενους στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ να κάνουν δηλώσεις μετάνοιας!!! για να σπάσουν τον αγώνα.


Κύριε Τρυφιάτη μπερδευτήκατε πάλι.
Είστε Διευθύνων Σύμβουλος σε κρατική αμυντική βιομηχανία και όχι στρατοπεδάρχης στη Μακρόνησο.
Από πότε οι απεργοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και να υπογράφουν στο φύλακα του εργοστασίου;
Ξεπεράσατε και τις Διοικήσεις Μπουλούκου και Παππά το 1991 επί Μητσοτάκη, που πλήρωναν τους απεργοσπάστες με δηλώσεις μετάνοιας στα περίπτερα και στα καφενεία, όταν έφτιαχναν τις λίστες των απολύσεων.
Σήμερα, άραγε, θα ταυτιστούν οι λίστες των απεργών με το πλεονάζον προσωπικό; Μήπως με αυτήν την τακτική διευκολύνεστε στον τρόπο που θα επιλέξετε ποιους θα διώξετε;
Μαζευτείτε! Τη «δήλωση» για την απεργία, σας τη δώσαμε με την απόφαση της κοινής μας Γενικής Συνέλευσης: απεργούμε και δεν είμαστε σε άδεια. Και την ανακοίνωσή σας – ευθεία παρέμβαση στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα – την καταγγέλλουμε απερίφραστα.
Μη ξεχνάτε, άλλωστε, τα στοιχειώδη: για να βγούμε σε κανονική άδεια έπρεπε να μας είχατε πληρώσει όσα μας χρωστάτε. Και δεν το κάνατε. Αν θέλατε να μας βγάλετε τέτοια ανακοίνωση να το κάνατε πριν εκπνεύσει το αυτόφωρο. Τζάμπα μάγκας δηλαδή.
Αφήστε, λοιπόν, τις κουτοπονηριές και τα μαγειρέματα που στόχο έχουν να διασπάσουν τον κοινό μας αγώνα και απαντήστε στα αιτήματα που σας έχουν θέσει οι 1040 εργαζόμενοι. Γιατί μ’ αυτά και μ’ αυτά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να αποδεικνύετε αυτό που από την αρχή σας λέγαμε: ότι ήρθατε στην Εταιρεία ως εκκαθαριστής.

Αυτό δεν θα περάσει. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04.08.2011 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Υμηττός, 01.08.2011

Τα σωματεία εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ

Διαβάστε περισσότερα!

Προβολή Καραγκιόζη για μικρούς (αλλά και μεγάλους)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Στέκι της Χαραυγής στις γειτονιές του Υμηττού και της Δάφνης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
της κωμωδίας του Αριστοφάνη
ΒΑΤΡΑΧΟΙ

Διασκευή της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη,
παραγγελία του Τρίτου Προγράμματος και του Μάνου Χατζιδάκη
που παρουσιάστηκε από το Θέατρο Σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη,
τον Δεκέμβριο του 1978, στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού

Τετάρτη 3 Αυγούστου Ώρα: 8.30 μμ

Στον αίθριο χώρο της πλ. Χαραυγής (Μακρυγιάννη), τέρμα λεωφορείων 856



ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο υπουργός Διόνυσος μαζί με τον υπηρέτη του, τον Καραγκιόζη, κατεβαίνουν στον Κάτω Κόσμο για να βρουν τους δύο μεγάλους συνθέτες, τον Αισχυλάκη και τον Ευρυπιδάκη. Σχεδιάζει να τους βάλει να διαγωνιστούν και να πάρει το νικητή στον Απάνω Κόσμο. Στο δρόμο συναντούν το Χάρο, που τους παίρνει στη βάρκα του μαζί με τον Καραγκιόζη και τους Βατράχους που τραγουδούν στη λίμνη. Με τα πολλά φτάνουν στην είσοδο του Άδη και συναντούν τους δύο συνθέτες. Ποιός απο τους δύο θα νικήσει;

Διαβάστε περισσότερα!