Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΛΥΝΣΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. - ΔΝΤ


Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, αυτοί που κάνουν μια από τις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, καιρό τώρα αγωνίζονται για το μεροκάματο, για να μην χάσουν τη δουλειά τους, για να μη περάσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων στους ιδιώτες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση σε έναν πρωτοφανή αντεργατικό παροξυσμό τους απειλεί, όπως απειλεί και όλη την κοινωνία, με καταστολή, απολύσεις και διώξεις. Χρησιμοποιεί εναντίον τους τη συκοφαντία όπως κάνει για κάθε κλάδο που αγωνίζεται. Επικαλείται δήθεν προνόμια των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, όταν με τα ίδια επιχειρήματα επιτίθεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Επικαλείται κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την ίδια ώρα που με την πολιτική της διαλύει τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, προκαλεί λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία και οδηγεί ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων στο να μην μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα και να αδυνατούν να πληρώσουν την ελάχιστη καταβολή της επίσκεψής τους στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν ένα και μόνο δρόμο. Την ενότητα και το μαζικό - οργανωμένο αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης και των μνημονίων της κυβέρνησης και των ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας εξοντώσουν, κάθε κλάδο ξεχωριστά, στους θαλάμους αερίων της φτώχειας και της ανεργίας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις μασκαρεμένες απολύσεις-εργασιακή εφεδρεία.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος, μπορεί και πρέπει να νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου