Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων Δάφνης - Υμηττού ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα: Εκδήλωση - Συζήτηση την Κυριακή 18/12


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Η χώρα και ο Λαός μας βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό, στο μάτι ενός τεράστιου κυκλώνα, που στο πέρασμα του σαρώνει όλα τα λαϊκά, εργασιακά και δημοκρατικά του δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες. Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα στη δουλειά και στην ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία, όλες οι εργασιακές σχέσεις τινάχτηκαν στον αέρα σε χρόνο ρεκόρ. Ανέχεια, φτώχεια, εξαθλίωση και χρεωκοπία αφήνει πίσω του αυτός ο κυκλώνας και συνεχίζει με αμείωτη ένταση την καταστροφική του πορεία.

Βέβαια δεν πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, ούτε οφείλεται σε αόρατες δυνάμεις, όπως περίπου προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν από την αρχή. Δεν είναι κάτι το απρόβλεπτο, το αναπόφευκτο, που έρχεται από το πουθενά. Έχει όνομα και προέλευση και δεν είναι τίποτε άλλο, από την προσπάθεια του συστήματος να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του Λαού, γι’ αυτό γίνεται επιθετικό, αδηφάγο, αχαλίνωτο και ισοπεδωτικό.

Η χώρα και ο Λαός μας αλυσοδένεται, με την εξάρτηση να βαθαίνει και να γίνεται ολόπλευρη. Οι πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις της χώρας εκποιούνται και δεν υπάρχει κανένα προδιαγραμμένο όριο εξαθλίωσης για τους εργαζομένους και το Λαό μας.

Μπροστά σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο που χτίζει καθημερινά η Αστική Τάξη με τα πολιτικά της επιτελεία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, κάτω από τις εντολές ΕΕ και ΔΝΤ, ο Λαός μας δείχνει τις διαθέσεις του. Με απεργιακούς αγώνες, με μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, με πολύμορφες λαϊκές κινητοποιήσεις, με τη λαϊκή αφύπνιση του, δείχνει πως προσανατολίζεται σωστά και σταθερά για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ταυτόχρονα δεν παύει να προβληματίζεται, με ποιο τρόπο θα αντιπαλέψει τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, που καθημερινά βομβαρδίζεται από το σύνολο του συστήματος. Τι σημαίνουν για κάθε εργαζόμενο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται ή άμεσα προγραμματίζονται; Που οδηγεί η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η αντικατάσταση της με επιχειρησιακές συμβάσεις; Τι σημαίνει και που οδηγούν οι εργασιακές εφεδρείες και συγχωνεύσεις; Σε τι νούμερα οδηγεί η καλπάζουσα ανεργία.

Αυτά και τόσα άλλα ερωτήματα που έχει ο λαός μας πρέπει να γίνουν αντικείμενο ανοικτών συζητήσεων. Η αναζήτηση, η κοινή δράση και ο μαζικός αγώνας πρέπει να κερδίζουν έδαφος καθημερινά σε κάθε γειτονιά και όσο μας αφορά στο δικό μας Δήμο.

Στην περίοδο που διανύουμε κάθε εργαζόμενος, συνταξιούχος, νεολαίος, μικρομεσαίος, αλλά και κάθε φορέας της περιοχής μπορεί και πρέπει να συμβάλει, στο να δυναμώσει η αντίσταση και ν’ ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής των μνημονίων της βαρβαρότητας.

Αυτό το στόχο έχει η εκδήλωση – συζήτηση που έχει προγραμματιστεί στο Φ.Ο.Υ τη Κυριακή 18/ Δεκεμβρίου/ 2011 στις 10.30 πμ.



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου