Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια Πολλά και Ευχές από φωτιά και σίδερο! Το Μήνυμα των Χαλυβουργών

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Συνάδελφοι-σσες για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-11 όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την εταιρία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΊΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1 προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με πενταήμερο, πεντάωρο, εκ περιτροπής εργασία με υπογραφή τροποποίησης μισθωτής συλλογικής συμβάσεως.
Ο αγώνας μας που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλλει καθόλου, νιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί. Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από την εργατική τάξη φυσικά, γιατί είναι τόσο ενωμένοι οι συνάδελφοι που παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις Σ.Σ.Ε. ώστε να μην περάσει αυτή τη χιονοστιβάδα των αντιεργατικών μέτρων που ο ΣΕΒ και οι λοιποί φίλοι τους επιθυμούν διακαώς. Και πως να το νιώσουν βέβαια εάν δεν έρθουν στις "πύλες της φωτιάς". Να δουν με τα μάτια τους και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους το τι σημαίνει να εργάζεσαι στη φωτιά και το σίδερο.
Να έχεις ατυχήματα, πολλά από τα οποία σε πιέζουν να μην τα δηλώσεις ως εργατικά γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την εταιρία αλλά και για σένα. Νικήσαμε τον φόβο, της σιωπής το κράτημα, της τρομοκρατίας το δίλημμα και βγαίνουμε νικητές στην πάλη και στον αγώνα που ξεκινήσαμε μόνοι αλλά αμέσως γίναμε αμέτρητοι. Ενώσαμε δυνάμεις ψυχής και γίναμε πιο σκληροί και από το ατσάλι που φτιάχνουμε, το νιώθουν άλλωστε όσοι μας επισκέπτονται, αλλά σας θέλουμε όλους να κάνετε το ίδιο. Βγάλτε από μέσα σας την φωνή της ψυχή σας, μιλήστε παντού για τον πανεργατικό ξεσηκωμό, μη διστάζετε καθόλου. Εσείς έχετε το δίκιο, άλλοι πρέπει να φοβούνται και φοβούνται. Παντού ανάψτε φωτιές χαλυβουργίας. Στηρίξτε τον διπλανό σας. Μαζί ενώστε τις φωνές σας για να βγει η μεγάλη φωνή της νίκης. Μην αργείτε άλλο ο καιρός γαρ εγγύς πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου