Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

TO ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τη χώρα και το Λαό μας στο μάτι του κυκλώνα της καπιταλιστικής κρίσης.
Την κρίση που από τη φύση του γεννάει ο καπιταλισμός δεν πρέπει να την πληρώσει και πάλι ο Λαός.
Αγωνία, αβεβαιότητα, φτώχεια και εξαθλίωση είναι πια μόνιμα χαρακτηριστικά για χιλιάδες οικογένειες και διαρκώς πληθαίνουν.
Απανωτά μνημόνια και μεσοπρόθεσμα επικαιροποιούνται και συμπληρώνονται, οδηγώντας το Λαό μας σε τριτοκοσμικούς όρους εργασίας και ζωής.

Το ντόπιο κεφάλαιο με εκφραστές το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ…. κάτω από την άμεση επιτήρηση των τροϊκανών αφεντικών τους, έχουν κάνει σταυροφορία τους το γκρέμισμα όλων των στοιχειωδών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού.
Και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης η φετινή χρονιά άρχισε με σημαντική συρρίκνωση σχολών και σχολείων, χωρίς βιβλία, χωρίς χρηματοδότηση για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Ο λαός μας μπροστά σ’ αυτήν την καταστροφική μανία του συστήματος αντιστέκεται αντιμετωπίζοντας την κρατική τρομοκρατία και ήδη έχει πληρώσει με ανθρώπινες ζωές τον αγώνα του.
Συμπολίτες.
Γίνεται άμεσα κατανοητό πως μπροστά σ΄αυτήν την βαρβαρότητα κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος θεατής.
Σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 24 του Οκτώβρη σε αίθουσα του δημαρχείου με συμμετοχή φορέων και δημοτών, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ανοικτής πρωτοβουλίας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα. Σκοπός της συλλογικότητας είναι η συμβολή στην δημιουργία εστίας αντίστασης στην περιοχή μας.
Με ακόμα μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή στο προσεχές μέλλον, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να δημιουργήσουμε κλίμα πραγματικής λαϊκής αλληλεγγύης, έτσι ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος.
Ο αγώνας, η αυτοοργάνωση, η ενεργή συμμετοχή και η έμπρακτη αλληλεγγύη σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να γίνουν τα όπλα μας, οι όροι ζωής και η ανάγκη για την επιβίωση για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο στην περιοχή μας.
Με θάρρος και αποφασιστικότητα να βροντοφωνάξουμε στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

- Όχι στα βάρβαρα μέτρα
- Όχι στην αντιλαϊκή πολιτική

Προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Υμηττού στις 10.30 πμ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.

Τηλ. Επικοινωνίας 6948578027, 6972202090, 6973017969, 6944892700

Διαβάστε περισσότερα!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πρόσκληση


Λάβαμε πρόσκληση από κατοίκους της Δάφνης και του Υμηττού με σκοπό την ενιαία κινητοποίηση και δράση ενάντια στα μνημόνια και τα οικονομικά μέτρα που γυρίζουν την κοινωνία εκατό χρόνια πίσω. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και θα είμαστε παρόντες στη συνάντηση της Δευτέρας :

Ο περιορισμός του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας είναι πρωτοφανής. Οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών, τα αβάσταχτα και άδικα “χαράτσια” δεν έχουν τελειωμό.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο.
Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος.
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν.
Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να συντονίσουμε και να οργανώσουμε την δράση μας σε τοπικό επίπεδο.
Για το σκοπό αυτό καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα ή κάτοικο της Δάφνης και του Υμηττού σε σύσκεψη την Δευτέρα 24/10 στις 7.30μ.μ., στο πρώην Δημαρχείο Υμηττού
.

Πρωτοβουλία κατοίκων ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!

Το κάλεσμα για :

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση, προσφέροντας «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του «μνημονίου». Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη, η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο της λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται σε απόγνωση, η Οικονομία σε κατάρρευση και η χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!!!

Απόδειξη, οι απολύσεις ακόμη και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτές οι αντιλαϊκές επιλογές αποκαλύπτουν, όχι μόνο την ακραία αναλγησία αυτής της πολιτικής, αλλά και την έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησής τους.



ΜΕ ΤΟ «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αφού καταργεί άμεσα τις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις, αφού απολύει μέσα από τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (προσυνταξιοδοτικό καθεστώς) όσους μέχρι 31/12/2013 συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας, αφού προχωρεί σε αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, καταργεί και τις οργανικές θέσεις και απολύει το προσωπικό που υπηρετεί και χαρακτηρίζεται πλεονάζον.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, για να απολύσει το προσωπικό των Φορέων που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Ταυτόχρονα μέσα από το θεσμό του «κρατικού υπαλλήλου», αλλά και με το διορισμό διευθυντών απ’ ευθείας από τους αρμόδιους Υπουργούς, χωρίς προηγούμενη κρίση από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενισχύεται η αυθαιρεσία στο Δημόσιο.

Έτσι, διαλύεται η Δημόσια Διοίκηση και οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Αφαιρείται από τους πολίτες κάθε δίχτυ προστασίας σε μια εποχή δραματικής μείωσης εισοδημάτων, φτώχιας και εξαθλίωσης.

Αφήνει τα παιδιά χωρίς σχολικά βιβλία και τους ασθενείς χωρίς περίθαλψη. Αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων και του ηλεκτρικού ρεύματος.



ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ δίνει τη χαριστική βολή στα εισοδήματά μας. Οι νέοι βασικοί μισθοί και οι αποδοχές που θεσμοθετεί θα έχουν ως αποτέλεσμα τη νέα μείωση των εισοδημάτων μας από 7% έως 55%!

Η σύνδεση μισθού με τους βαθμούς και την αξιολόγηση σε συνδυασμό με τους φραγμούς που τίθενται στη βαθμολογική εξέλιξη, τον αυθαίρετο περιορισμό των ποσοστών στους μεγαλύτερους βαθμούς, αλλά και τον τρόπο κατάταξης, θα οδηγήσουν στην παραπέρα μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.

Επιπλέον, η κατάργηση όλων των γενικών και κλαδικών επιδομάτων συμπαρασύρει ακόμη και το επίδομα γάμου.

Οι συνολικές απώλειες από το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και τα προηγούμενα μέτρα της Κυβέρνησης θα ξεπεράσουν το 55%.

Οι νεοεισερχόμενοι στο Δημόσιο της Π.Ε. Κατηγορίας θα αμείβονται με 660 ευρώ το μήνα, ενώ για τις κατηγορίες ΥΕ & ΔΕ οι αποδοχές είναι πολύ κατώτερες, χωρίς δυνατότητα εξέλιξης στους ανώτερους βαθμούς. Όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου υφίστανται απώλειες των αποδοχών τους.



ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ:

Στον Ιδιωτικό Τομέα δρομολογείται ακόμη και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναστέλλονται για δύο χρόνια οι επεκτάσεις των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και διευκολύνεται η εργοδοσία για σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων που οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις μισθών, ενώ τίθεται χρονικό όριο ενός μήνα για τη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου.

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Κατά 20% περικόπτονται όλες οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ και κατά 40% η σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η σύνταξη όσων θα οδηγηθούν σε συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή θα εξέλθουν από την Υπηρεσία μέχρι την 31/12/2013 θα υπολογίζεται με βάση το προηγούμενο μισθολόγιο.

Περικόπτονται άμεσα οι επικουρικές συντάξεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών θα ρθουν και νέες περικοπές.

Ειδικότερα, κατά 25% περικόπτεται το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και κατά 15% και 20% περικόπτεται το εφάπαξ.



ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, Ο ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ στα ακίνητα, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, κατόχους της όποιας μικροϊδιοκτησίας, την οποία απέκτησαν με δάνεια που αποπληρώνουν με δόσεις κάθε μήνα, κάνοντας αιματηρές οικονομίες.

Η φοροεπιδρομή στα μόνιμα υποζύγια των κρατικών προϋπολογισμών συνεχίζεται. Ακόμη και η γενιά των 500 ευρώ θα υποστεί φορολογική αφαίμαξη, με τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Το ίδιο θα συμβεί και σε άλλες ομάδες φορολογουμένων, τρίτεκνους, πολύτεκνους κ.ά. τη στιγμή μάλιστα που η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Δεκάδες δισ. ευρώ το χρόνο δεν μπαίνουν στα κρατικά ταμεία και 14.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, καλούμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια. Μπροστά στη συνεχιζόμενη καταιγίδα των αντικοινωνικών μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, στο ξεθεμελίωμα των δικτύων κοινωνικής προστασίας, στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, οι εργαζόμενοι συντονίζουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε:

•· Τις απάνθρωπες απολύσεις από το Δημόσιο, ακόμα και μονίμων υπαλλήλων.

•· Τη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας

•· Την επιχείρηση ενοχοποίησης των εργαζομένων για τη χρεοκοπία των πολιτικών της Τρόικα και της Κυβέρνησης

•· Τις άδικες επιθέσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου, την απαξίωση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών.

•· Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

•· Την κατασυκοφάντηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και τη διάλυση των συλλογικοτήτων των εργαζομένων, ώστε να μείνουν έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς τη στήριξη των Συνδικάτων.

•· Την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε με τον αγώνα μας να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Να προστατέψουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, το νερό, την ενέργεια που θέλουν να τα παραδώσουν στους ιδιώτες και να διασφαλίσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στη σημερινή εποχή της άγριας κυβερνητικής βαρβαρότητας.

Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική που θα αναγνωρίζει το κοινωνικό περιεχόμενο της εργασίας. Για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα διευρύνει τη Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος.

Αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία του μεγάλου πλούτου, την ενίσχυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Δημοσίων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα δίκαιο Φορολογικό Σύστημα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί, με διαλεκτική λειτουργία, με συλλογικότητα και ενότητα στη δράση.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία, σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.



ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

με απεργίες, καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες,
για να ανατρέψουμε αυτή τη μνημονιακή πολιτική
και κάθε άλλη εκδοχή της

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ μαζί με τον Ιδιωτικό Τομέα
στα πλαίσια της Γενικής, Πανεργατικής Απεργίας
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στο Πεδίον του Άρεως

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στο Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΛΥΝΣΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. - ΔΝΤ


Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, αυτοί που κάνουν μια από τις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, καιρό τώρα αγωνίζονται για το μεροκάματο, για να μην χάσουν τη δουλειά τους, για να μη περάσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων στους ιδιώτες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση σε έναν πρωτοφανή αντεργατικό παροξυσμό τους απειλεί, όπως απειλεί και όλη την κοινωνία, με καταστολή, απολύσεις και διώξεις. Χρησιμοποιεί εναντίον τους τη συκοφαντία όπως κάνει για κάθε κλάδο που αγωνίζεται. Επικαλείται δήθεν προνόμια των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, όταν με τα ίδια επιχειρήματα επιτίθεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Επικαλείται κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την ίδια ώρα που με την πολιτική της διαλύει τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, προκαλεί λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία και οδηγεί ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων στο να μην μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα και να αδυνατούν να πληρώσουν την ελάχιστη καταβολή της επίσκεψής τους στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν ένα και μόνο δρόμο. Την ενότητα και το μαζικό - οργανωμένο αγώνα, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης και των μνημονίων της κυβέρνησης και των ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας εξοντώσουν, κάθε κλάδο ξεχωριστά, στους θαλάμους αερίων της φτώχειας και της ανεργίας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις μασκαρεμένες απολύσεις-εργασιακή εφεδρεία.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος, μπορεί και πρέπει να νικήσει.

Διαβάστε περισσότερα!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

951 πόλεις – 82 χώρες



15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ
Στις 15 Οκτωβρίου οι λαοί σε όλο τον κόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία , από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θ' αποφασίσουμε για το μέλλον μας.
Δεν αναγνωρίζουμε τις κυβερνήσεις γιατί λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι.

Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.
Εκατομμύρια ανθρώπων συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις πλατείες όλου του κόσμου καταγγέλλοντας το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, τη διαφθορά και την οικονομική εκμετάλλευση.
Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις και δείχνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται, στην ακύρωση των ονείρων μας και της αξιοπρέπειάς μας. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον.
Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.
15 Οκτωβρίου 6.00 μμ, συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα.
16 Οκτωβρίου 8.00 μμ, συνέλευση των συνελεύσεων και δικτύωση των πλατειών
19 Οκτωβρίου, συμμετοχή στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία
11.00 πμ συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τώρα μιλάμε εμείς.
Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε περισσότερα!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Συγκέντρωση Τρίτη 11 Οκτωβρίου 5 μ.μ. Πλατεία Υμηττού
Πορεία προς το Δημαρχείο και Καθιστική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας


• Στα κουρδισμένα παιδιά και τους πολίτες ρομπότ
• Στη συμμετοχή που την εξαντλούμε μπροστά σε οθόνες
• Στο χρόνο που μας κλέβουν
• Στο χρόνο που κλέβουμε στα παιδιά μας από το παιχνίδι
• Στους μισθούς μας που κάθε μέρα κατρακυλούν
• Στα χρήματα που μειώνονται για την Παιδεία
• Στα χρήματα που αυξάνονται για τις τράπεζες
• Στο «θα» των λειτουργικών εξόδων των σχολείων
• Στις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών που καταργούνται
• Στον εμπαιγμό των βιβλίων
• Στα σχολεία φυλακές
• Στην αξιοπρέπειά μας που εξανεμίζεται
• Στη διαφθορά που καλά κρατεί
• Στην ανευθυνότητα των υπευθύνων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ !!!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.
Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό .Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ :
1) Αντιβιοτικά 2) Αντιπυρετικά 3) Αντιβηχικά δισκία 4) Αντιδιαβητικά δισκία
5) Φάρμακα για το στομάχι 6) Δερματολογικές αλοιφές
Πολυϊατρείο Αθήνας : Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150

- ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
- ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΑ) ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
- ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΠΡΟΤΕΙΝOYME ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (ΚΟΥΠΟΝΙ) ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΩΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ.
- ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΗΞΗΣ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ -ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΠΦΟΥΣ 12 ΑΘΗΝΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Η ΣΤΟ ΤΗΛ 6937132999.
-ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝOYME ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΛΙΣΤΑ. ΔEΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
- ΣΕ ΟΣΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Accupron 20 mg, Accureti,c Aerolin inhaler, Amoxil, Aprovel, arcoxia, Atorvastatin 20 Augmentin, Beroven,t inhaler Brufen, Ceclor, Celebrex, Ciproxin Co, Aprovel Co, Diovan, Daflon, daonil, Depakine, Chrono, depon, diamicron, Diovan, efexor, Eucreas, Flixotide inhaler, Glucophage, Klaricid, Laprazol, Legofer, Lipitor, Lobivon, Lopresor 100mg, Meloxicam, Mesulid, Nexium, Normell, Norocin, Norvasc, Nozinan, olartan, olmetec, Omacor, Omeprazol, omnic tocas, Pancoran, Plavix (Clopidogrel), ponstan, Pradif tocas, Salospir 100mg, Seractil, seretide, diskus, seropram, Seroquel 100 , 200, 300, 400 mg, Simvastatin 20mga, singulair 5+ 10 mg, solosa, Symbicort, Tenormin κυριως 100mg, Triatec, voltaren (Όλα εκτός ενέσιμο), Xozal, Zantac, Zinadol, Zirtek, Zodin, Zyprexa.
Επιδεσμικό υλικό και γάζες, Ινσουλίνες όλων των ειδών, κυρίως Lantus, όλα τα αντιβηχικά σιρόπια και χάπια, όλες τις κρέμες και αλοιφές, σύριγγες ινσουλίνης και γάζες fucidin.

Τα μαζεύουμε στα γραφεία του Ανοικτού Χώρου/Στέκι της Χαραυγής:
Πεντέλης 12, Πλ. Μακρυγιάννη/Χαραυγής, (τέρμα λεωφορείων 856) Τηλ. 6946727022 http://ymittos-steki.blogspot.com/
ΔΕΥΤΕΡΑ 19.30-22.30, ΠΕΜΠΤΗ 19.30-22.30, ΚΥΡΙΑΚΗ 11.00-13.00

Διαβάστε περισσότερα!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Εκπαίδευση : Προβολή της ταινίας "IF... Επαναστατημένη Γενιά".

Η Μικρή Κινηματογραφική Λέσχη του Ανοικτού Χώρου/Στέκι της Χαραυγής συνεχίζει τον δεύτερο κύκλο προβολών της, ο οποίος είναι αφιερωμένος σε ταινίες σχετικές με την Εκπαίδευση. Αυτήν λοιπόν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 στα γραφεία μας θα προβληθεί η ταινία "ΙF"

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στο κλειστό και αποπνικτικό περιβάλλον ενός βρετανικού κολλεγίου με αυστηρούς κανόνες πειθαρχίας, όπου οι μεγαλύτεροι επιβλέπουν τους μικρότερους μη διστάζοντας να τιμωρήσουν –όποτε τους δίδεται η ευκαιρία- με τον πιο σκληρό, ξεπερασμένο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο που υπάρχει. Οι σκηνές των ποινών που εκτίθενται προς θέαση μπροστά στα έκπληκτα μάτια του θεατή, ωμά και ρεαλιστικά δοσμένες, φθάνουν μέχρι τα όρια του σαδο-μαζοχισμού. Γίνεται πασιφανές ότι το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαίνει σε αμφισβήτηση, ενώ μια παρέα τριών νεαρών, με κεντρική μορφή τον Michael Travis, εναντιώνονται στο σύστημα και οργανώνουν την επανάστασή τους.

Η διαφυγή από το κλειστοφοβικό και καταπιεστικό περιβάλλον του σχολείου μέσω της σκεπής, ανοιχτής προς τον άπλετο ουρανό, αποτυπώνει με λυρικό τρόπο τη δίψα για ελευθερία και την ανάγκη αποτίναξης κάθε ζυγού οποιουδήποτε αντίστοιχα συστήματος που συνθλίβει την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία των ανθρώπων.

If... Επαναστατημένη Γενιά

Σκηνοθεσία: Lindsay Anderson (1968)

Σενάριο: David Sherwin, John Howlett

Ηθοποιοί: Malcolm McDowell, David Wood, Richard Warwick



Διαβάστε περισσότερα!

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Το πρωί στην απεργία, το απόγευμα 7.30 στη συνέλευση του Ανοικτού Χώρου !

24ωρη απεργία για αύριο 5/10/2011 έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ τα Συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην προκύρηξή της η ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων:
Η Κυβέρνηση, υποταγμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και της Κοινωνίας. Εκφοβίζει, απειλεί και εκβιάζει, με στόχο την υποταγή όλων μας στην πολιτική της, μας απειλεί ακόμα και με μη καταβολή μισθών και συντάξεων.

Την ώρα που στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» τους εργαζόμενους και την Κοινωνία, την ώρα που κλέβει τις ζωές μας, υποστηρίζει ότι θέλει να σώσει την Πατρίδα. Η Πατρίδα, όμως, είμαστε εμείς: Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είμαστε όλοι εμείς, εναντίον των οποίων στρέφεται αυτή η πολιτική και μας εξοντώνει!

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του μνημονίου. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής επιλογής που οδηγεί τους εργαζόμενους και την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Κάθε βδομάδα, κάθε μήνα και πολύ περισσότερο κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά στην καταβολή των δόσεων του ληστρικού δανείου, νέα μέτρα λαμβάνονται σε βάρος δικό μας και προς όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων, αυτών δηλαδή που φέρουν την κύρια ευθύνη για την κρίση.

Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!

Οι απολύσεις εργαζομένων ακόμη κι από τον στενό Δημόσιο Τομέα αποκαλύπτουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής η οποία δεν έχει καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.

Οι δραματικές περικοπές εισοδημάτων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η αύξηση της ανεργίας, οι μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας», το νέο Μισθολόγιο-φτωχολόγιο, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, η διάλυση της Κύριας Σύνταξης και των Επικουρικών Ταμείων, η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και της Δημόσιας Υγείας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η παρά πέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν τα αντεργατικά εργαλεία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης, που γυρίζει την Κοινωνία στον προηγούμενο αιώνα.

Ο ισοπεδωτικός κεφαλικός φόρος στα ακίνητα, μαζί με τα νέα αντεργατικά μέτρα καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια. Ταυτόχρονα γίνονται η “ταφόπλακα” της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση, αφού κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, τώρα ανακοινώνει:

 Απολύσεις 30.000-70.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο και τον στενό Δημόσιο Τομέα, έως το τέλος του 2011, με «όχημα» τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Για πρώτη φορά έναν αιώνα μετά το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις. Η κατάργηση των Οργανικών Θέσεων, των Οργανικών Μονάδων και των Υπηρεσιών για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου χρησιμοποιούνται προσχηματικά για απολύσεις προσωπικού. Οι επιλογές αυτές αποκαλύπτουν τα σχεδία για πλήρη εκχώρηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών σε ιδιώτες, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Έτσι το πρωί συμμετέχουμε στην απεργία των Συνδικάτων ενώ το απόγευμα στις 7.30 ο Ανοικτός Χώρος έχει την γενική Συνέλευσή του, ανοικτή όπως είναι και η ονομασία του.

Να συναντηθούμε λοιπόν γιατί ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση του Ανοικτού Χώρου για τις κινητοποιήσεις στη Παιδεία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Καλούμε τους μαθητές/τριες να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους
Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε αστυνομική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου

Όταν σου κλέβουν το ψωμί και το μέλλον, όταν ρημάζουν και ξεπουλάνε το λαό και τον τόπο σου,όταν διαλύουν τη δημόσια παιδεία είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι!

Οι μαθητές/τριες μας τη φετινή σχολική χρονιά δεν βρίσκονται μόνο αντιμέτωποι/ες με τα χρονίζοντα-άλυτα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αλλά και βιώνουν μαζί με τις οικογένειές τους τις βασανιστικές συνέπειες μιας ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.
Τη στιγμή όμως που κινητοποιούνται, αντιδρώντας στις απαράδεκτες συνθήκες εκπαίδευσής τους, αντιμετωπίζουν μια συντονισμένη επίθεση αυταρχισμού και δυσφήμισης, η οποία στοχεύει στη φίμωσή τους αλλά και στην καταστολή των κινητοποιήσεων τους.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι καταλήψεις είναι «νομικά παράνομες». Όμως πόσο νόμιμα τους φαντάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Παιδεία, όπως είναι η μη παράδοση βιβλίων, οι περικοπές κατά 50% στα χρήματα των σχολικών επιτροπών, τα DVD, οι συγχωνεύσεις, το πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, η απότομη φτώχεια, η περιθωριοποίηση της νεολαίας, που καταδεικνύουν απόλυτη απαξίωση και παρακμή;
Εκτός από το Υπουργείο Παιδείας και τα πρόθυμα διοικητικά στελέχη της Εκπαίδευσης, ρόλο παιδονόμου αναλαμβάνουν συχνά ορισμένοι «ευαισθητοποιημένοι πολίτες» ή «παράγοντες» από τους Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων και, ως είθισται, οι κατά τόπους Εισαγγελείς. Το όψιμο όμως ενδιαφέρον τους για τη Δημόσια Εκπαίδευση δεν πείθει κανέναν. Γιατί δεν τους είδαμε να «ευαισθητοποιούνται» οι μεν ή να ασκούν διώξεις οι δε για «παράβαση καθήκοντος» εναντίον όσων ευθύνονται για το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης, για τις ελλείψεις βιβλίων, προσωπικού, αιθουσών διδασκαλίας και πόρων, καθώς και για τις σκανδαλώδεις παραβιάσεις της χωροταξικής κατανομής του μαθητικού δυναμικού.
Οι καταλήψεις των σχολείων, όπως και αυτές των ΑΕΙ - ΤΕΙ ή των δημοσίων κτιρίων, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αντανακλούν τη συσσωρευμένη οργή του λαού και της νεολαίας από την εφαρμογή του πολεμικού σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μας εξαθλιώνει. Αντί, λοιπόν, “να ξορκίζουμε” τις καταλήψεις «καλύτερα να τις καταλάβουμε»...
Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας. Δεν είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι, ούτε στρουθοκάμηλοι. Καλούμε τους μαθητές/τριες να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από όσους τον δυσφημούν και τον προβοκάρουν καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία των σχολείων.
Ζητούμε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που ποινικοποιεί τις μαθητικές καταλήψεις. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε αστυνομική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου. Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και να ταλαιπωρούνται για χρόνια στα δικαστήρια ανήλικοι/ες μαθητές/τριες. Ζητούμε από την εισαγγελική αρχή να απέχει από κάθε επέμβαση σε σχολικούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα!

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών"

Η Μικρή Κινηματογραφική Λέσχη του Ανοικτού Χώρου/Στέκι της Χαραυγής ξεκινά τον δεύτερο κύκλο προβολών της. Μάλιστα μιάς και τα προβλήματα στην Παιδεία είναι σοβαρά όσο και επίκαιρα, αποφάσισε την διοργάνωση ενός αφιερώματος με ταινιές σχετικές με την Εκπαίδευση. Ξεκινάμε λοιπόν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 στα γραφεία μας με την προβολή της ταινίας "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών"

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ακαδημία Γουέλντον, σχολή για αγόρια,έτος 1959. Οι μαθητές γνωρίζονται με τον καινούριο καθηγητή τους τον κύριο Keating και κάτι αρχίζει να συμβαίνει από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Ο κύριος Keating δεν δείχνει καθόλου να ενστερνίζεται τις μεσοαστικές αντιλήψεις των γονιών τους. Το σχολείο όμως θέλει να «μοιάζει» με τις αντιλήψεις αυτές. Οι έφηβοι μαθητές πρέπει να διαπαιδαγωγούνται με τέτοιο πνεύμα ώστε χωρίς αντιστάσεις να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες ακολουθώντας
το αδιαπραγμάτευτο τετράπτυχο « Παράδοση, Τιμή, Πειθαρχία, Διάκριση »
Ο κύριος Keating είναι όμως ένας ενσυνείδητος εμπρηστής συνειδήσεων.Και γνωρίζει λίαν καλώς ότι εκείνο που, σε τελευταία ανάλυση, μετράει για έναν δάσκαλο είναι το « πόσες πυρκαγιές θα καταφέρει να ανάψει στα τριαντατόσα χρόνια που θα είναι εκπαιδευτικός ». Αγνοώντας λοιπόν ολοκληρωτικά τ μεγάλο τετράπτυχο θα αρχίσει από την πρώτη κιόλα γνωριμία μαζί τους να τους προτρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να τους παρακινεί να κάνουν αυτό που πιστεύουν, να τους ωθεί προς το να δημιουργούν αλλά και να αμφισβητούν την ισχύουσα εκάστοτε τάξη πραγμάτων.



Διαβάστε περισσότερα!