Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μια πολύ σπουδαία πρώτη νίκη.

Μετά από το μπαράζ σφοδρής κινηματικής και πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση των τραπεζιτών και της τρόικα, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, οι Λαικές Συνελεύσεις, οι συλλογικότητες και οι αγωνιζόμενοι πολίτες που αποφάσισαν να σηκώσουν το κεφάλι και να δώσουν τον αγώνα που τους αναλογεί, πέτυχαν μια πολύ σπουδαία πρώτη νίκη.
Το ΣτΕ, την Παρασκευή 2-3-12, αποφάνθηκε ότι το κόψιμο του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού είναι αντισυνταγματικό.
Στην ίδια του απόφαση, το ΣτΕ αναφέρει ότι το ίδιο το χαράτσι δεν είναι αντισυνταγματικό, εφόσον δεν αποτελεί πάγιο φόρο (αυτό αναμένουμε να το δούμε), στην οποία περίπτωση επιφυλάσσεται να επανατοποθετηθεί.
Ήδη από τις 14/2 η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία ορίζει ότι αν δεν πληρωθεί το χαράτσι η ΔΕΗ δεν διακόπτει το ρεύμα, αλλά αποστέλλει το χρέος στο υπουργείο οικονομικών, και αυτό αποφασίζει για περαιτέρω ενέργειες είσπραξης.
Επίσης αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα είσπραξης επεκτείνεται στους 4 μήνες.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δηλώνει απερίφραστα ότι ο λαός όταν οργανώνεται και όταν αγωνίζεται με πάθος, πίστη και σχέδιο μπορεί και ξέρει να νικά!
Η πρώτη αυτή νίκη που αφορά τα χαράτσια, μπορεί να προσυπογράφηκε από ένα δικαστήριο, αλλά είναι βέβαιο και προφανές ότι κερδήθηκε στο δρόμο, στις ανοιχτές συνελεύσεις, στις καταλήψεις υποκαταστημάτων της ΔΕΗ και των εργολάβων που αναλάμβαναν το κόψιμο του ρεύματος αλλά και με περιφρουρήσεις σπιτιών και επανασυνδέσεις κομμένου ρεύματος.
Ο αγώνας αυτός μέχρι τώρα δεν ήταν αναίμακτος. Επτά συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, περνούν από εκδικητική δίκη στις 2 Απριλίου, μετά από συλλήψεις από τα ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατόπιν διαδήλωσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην τοπική ΔΕΗ.
Οι διώξεις και οι συλλήψεις δε μας λυγίζουν, μας χαλυβδώνουν!
Ο αγώνας συνεχίζεται! Δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ρεύμα είτε η διακοπή αφορά στο χαράτσι είτε όχι!
Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε να κερδίζουμε!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ-ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
www.oxidiodia.gr

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου