Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ "ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ";

Παρέμβαση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ για την Υγεία :

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ "ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ";


Μαύρες μέρες επιφυλάσσει ο νέος εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου για την υγεία των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αφού περιέκοψε δραστικά μισθούς και συντάξεις και επέβαλλε μια χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, απαλλάσσοντας για άλλη μια φορά το κεφάλαιο, αφού διέλυσε κομμάτι - κομμάτι τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και αφανίζει τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, βάλθηκε να εκμηδενίσει την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καταληστεύοντας όλα εκείνα τα χρηματικά ποσά, που τόσα χρόνια ανελλιπώς αποδίδαμε στα ταμεία για να εξασφαλίσουμε την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.
Την ίδια στιγμή που συνεχίζουμε να καταβάλουμε όλο και πιο αυξημένες εισφορές, που οι μισθοί μας συνεχώς κατακρεουργούνται και οι φόροι και τα χαράτσια πέφτουν βροχή, καλούμαστε να πληρώνουμε πια και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Μέχρι τώρα προσπαθούσαν να μας εξοντώσουν με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, τώρα μας εξοντώνουν και βιολογικά!
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όσες χώρες έχουν εφαρμοστεί παρόμοιες «θεραπείες σοκ» από τους «γιατρούς» του ΔΝΤ , έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση:

Περικόπτει ακόμη περισσότερο την κρατική φαρμακευτική δαπάνη από τη μια αυξάνοντας τη συμμετοχή των ασφαλισμένων από την άλλη. Ο δήθεν «εξορθολογισμός» των δαπανών και το χτύπημα της «σπατάλης», δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συστηματική απάτη της κυβέρνησης προκειμένου να κρύψει τον πραγματικό της στόχο που είναι η αύξηση της συμμετοχής για τα φάρμακα των ασθενών. Mε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα πριν λίγο καιρό, πέταξε εκτός λίστας πάνω από 1.000 φάρμακα που δεν χορηγούνται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μετατρέπει πάνω από 50 δημόσια νοσοκομεία σε παραρτήματα των υπολοίπων, στο όνομα της «καλύτερης» λειτουργίας, ενώ καταργεί και πέντε ψυχιατρικά νοσοκομεία στα πλαίσια της δήθεν αποασυλοποίησης. Ουσιαστικά διαλύει δημόσιες μονάδες υγείας, είτε άμεσα είτε μέσω συγχωνεύσεων, επιδεινώνοντας τους όρους δημόσιας παροχής υπηρεσιών υγείας στα λαϊκά στρώματα προκειμένου να «πιαστούν» οι στόχοι των κρατικών περικοπών.
Εξαναγκάζει τους ασθενείς σε πολύμηνες αναμονές ραντεβού οδηγώντας τους στον ιδιωτικό τομέα, όπως γίνεται ήδη με τη κατάργηση σχεδόν των εργαστηρίων του IKA. Είναι τουλάχιστον εμπαιγμός το ότι οι συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις των ψυχικά ασθενών θα αντιμετωπίζονται από τα ψυχιατρικά τμήματα των γενικών νοσοκομείων και από τις συνεχώς μειούμενες δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Στην ουσία, τους οδηγούν στα υποκατάστατα ψυχικών υπηρεσιών των MKO και της «φιλανθρωπίας».
Επεκτείνει και μονιμοποιεί το καθεστώς του «επικουρικού» προσωπικού σε όλους τους κλάδους και καθιερώνει τη μετακίνηση των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να «καλύψει» ανάγκες από την έλλειψη προσωπικού. Mε τους ενιαίους οργανισμούς και την κατάργηση δημόσιων μονάδων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις κατάργησης οργανικών θέσεων και απόλυσης εργαζομένων.
Καταργεί ακόμα και τα πενιχρά επιδόματα των πολυτέκνων βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια.
Για τους αστέγους, αφού με την πολιτική της εξαθλιώνει και πετάει στο δρόμο όλο και περισσότερους από τα λαϊκά στρώματα αντί να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους με δωρεάν στέγαση, ρουχισμό, σίτιση, υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, παρουσιάζει ως κατόρθωμα τη «νομική αναγνώρισή τους».
Επαναφέρει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, μέτρο που εντάσσεται στη διευκόλυνση του κεφαλαίου ώστε να επενδύσει στον τομέα του λιανικού εμπορίου φαρμάκου, οδηγώντας ένα μέρος των αυτοαπασχολουμένων φαρμακοποιών ακόμα και στην επαγγελματική τους καταστροφή.
Στα πλαίσια του εφαρμοστικού νόμου νέα εμπόδια στην πρόσβαση των φαρμάκων προοιωνίζει η «θετική λίστα» - δηλαδή τα γενόσημα φάρμακα που θα καλύπτονται από τα ταμεία, καθώς μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των φαρμάκων είναι το χαμηλό κόστος, ενώ απαξιώνουν τελείως την υγεία των ασθενών.

ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ - Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δεν είναι παρά το εργαλείο σταδιακής, αλλά πλήρους κατάργησης της υγειονομικής περίθαλψης. Γι’ αυτούς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά αναλώσιμοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να "μειώσουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης”, να μην προσφέρει η όποια εργοδοσία τίποτα στην ασφάλιση, να αναγκαστούμε, όλο και περισσότεροι να καταφεύγουμε σε μη συμβεβλημένους γιατρούς, νοσοκομεία και εργαστήρια, καταβάλλοντας από το πενιχρό μας εισόδημα τα έξοδα των εξετάσεων και της ενδεχόμενης νοσηλείας.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την εφαρμογή του Καλλικράτη και την ενοποίηση εκατοντάδων δήμων ακολούθησε η σταδιακή μείωση των κονδυλίων με τα οποία ήταν υποχρεωμένη η Κυβέρνηση να ενισχύει τους δήμους. Αποτέλεσμα αυτής της μείωσης είναι το ότι οι δήμοι έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να υποβαθμίζουν ή και να καταργούν τα προγράμματα πρόνοιας προς τους δημότες τους. Έτσι τα ΚΔΑΠ, η Βοήθεια στο Σπίτι, τα Δημοτικά Ιατρεία υπολειτουργούν ή έχουν σταματήσει εντελώς τη λειτουργία τους. Τώρα που περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία όχι μόνο η διατήρηση της λειτουργίας τους, αλλά ακόμη πιο πολύ η ενίσχυση και η επέκτασή τους, ειδικά σε ομάδες πληθυσμού (απολυμένοι, άνεργοι, ανήμποροι, χαμηλοσυνταξιούχοι ) που μόνο έτσι μπορούν να διατηρήσουν μια υποτυπώδη έστω πρόσβαση σε πρωτοβάθμια περίθαλψη και υγεία. Αυτό το βάρος πρέπει οι δήμοι υποχρεωτικά να το αναλάβουν.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Δάφνης-Υμηττού καλεί τους δημότες να αγωνιστούν μαζί με τον υπόλοιπο λαό ενάντια στην πολιτική των άγριων περικοπών στην Υγεία – στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη διάλυση των ήδη ανεπαρκών δημόσιων νοσοκομείων. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη δεχτούμε περικοπές και καμιά συμμετοχή στην πληρωμή για φάρμακα και εξετάσεις.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

• Ενιαίο, Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες.
• Κατάργηση των 5 ευρώ αλλά και κάθε αντίτιμου συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες Υγείας.
• Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, ανασφάλιστος ή μετανάστης, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τον ίδιο και την οικογένειά του.
• Κανένα δημόσιο νοσοκομείο να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί. Καμία κατάργηση των δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού.

Ο Δήμος να αναλάβει την ουσιαστική στήριξη του Δημοτικού Ιατρείου, τη διεύρυνση της λειτουργίας του και του αντικειμένου του, την επέκτασή του και σε άλλες ομάδες πληθυσμού που χρειάζονται ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγεία και περίθαλψη.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Δάφνης – Υμηττού
Τηλ. Επικ. 6945892700, 6944165208, 6973017969

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου