Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το Στέκι μας εγκαινιάζει ένα κύκλο εκδηλώσεων για τα παιδιά. Σ' αυτόν μέσω προβολών, σεμιναρίων, δημιουργικής απασχόλησης κλπ θα συνδέεται η εκπαίδευση με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.Τόσο η παρακολούθηση όσο και η συμμετοχή στην διοργάνωση είναι ελεύθερες και ανοικτές. Πρώτη εκδήλωση είναι η προβολή δύο ταινιών για τα παιδιά , που μην ξεχνάμε είναι το μέλλον του Κόσμου.


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ – ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ
Le Ballon Rouge – Crin Blanc Γαλλικές ταινίες μεσαίου μήκους σε σκηνοθεσία Αλμπέρ Λαμορίς
Συνολική διάρκεια 80 λεπτά


Το Κόκκινο Μπαλόνι είναι μια μαγική ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μπαλόνι. Ένα αγόρι, καθώς τριγυρίζει στους δρόμους, βρίσκει ένα κόκκινο μπαλόνι δεμένο σε έναν στύλο. Από εκείνη τη στιγμή το μπαλόνι ακολουθεί το παιδί στους δρόμους του Παρισιού και το συντροφεύει παντού, προκαλώντας έκπληξη σε όλη τη γειτονιά αλλά και τη ζήλια των φίλων του. Το Κόκκινο Μπαλόνι διακρίθηκε με το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και με το βραβείο Σεναρίου στα βραβεία Όσκαρ και αποτελεί μια ταινία που έχουν λατρέψει πολλές γενιές παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο με πρωτοποριακά οπτικά εφέ για την εποχή του. (1956)

Η ταινία Το Άσπρο Άλογο αφηγείται την ιστορία ενός ατίθασου και περήφανου αλόγου, αρχηγού μιας αγέλης αλόγων. Δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο να το πλησιάσει γιατί όλοι το πλησιάζουν για να το καθυποτάξουν. Ένας μικρός ψαράς, όμως, που ζει με τον παππού του και τη μικρή του αδερφή, το πλησιάζει γιατί το αγάπησε και γιατί εκτίμησε την ανυπακοή του! Κάθε τόσο οι άνθρωποι παγιδεύουν το άλογο, και εκείνο κάθε φορά που δραπετεύει τρέχει κοντά στο παιδί. Παιδί και άλογο θα δώσουν τη μάχη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. (1953)

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου - ώρα 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου