Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Νέα συλλογικότητα στην Ηλιούπολη !

Ανακοίνωση

Στην εποχή του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ, όπου η κρίση είναι πλέον η τραγική πραγματικότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κοινωνική κατάρρευση. Η ολοένα και αυξανόμενη ανεργία με τις στρατιές των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και ημιαπασχολούμενων, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης, η ακρίβεια, τα ελαστικά ωράρια, τα λουκέτα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτής της τραγικής πραγματικότητας την οποία μας καλούν οι κυρίαρχοι να αποδεχτούμε.



Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα, όπου η ηττοπάθεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα περισσεύουν, μια ομάδα πολιτών της Ηλιούπολης ξανασυναντήθηκε. Μια ομάδα πολιτών που έχουν δώσει και παλιότερα το “παρών” σε αγώνες της πόλης μας για το Κ.Υ.Τ, την περιφερειακή Υμηττού, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τη δημόσια περιουσία, αλλά και σε συνολικότερους αγώνες για ζητήματα, όπως αυτά της ανεργίας, του ρατσισμού, της καταστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων κλπ.. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι κανένας αγώνας δε δίνεται μόνος του, κανένας αγώνας δεν είναι ξεκομμένος απ’ τη συνολική κοινωνική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε και θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει μια συλλογική απάντηση σε όλα αυτά, απηύθυνε ένα κάλεσμα συνάντησης προς στους συμπολίτες μας στην Ηλιούπολη.

Σ’ αυτό το πρώτο δημόσιο κάλεσμα, που έγινε την Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010, στο ειδικό σχολείο της Ηλιούπολης, ανταποκρίθηκε ένας μεγάλος αριθμός ενεργών πολιτών της περιοχής μας, με μια ποικιλομορφία στη πολιτική ένταξη και προέλευση (ή και χωρίς καμία ένταξη) και συζήτησαν εξαντλητικά για την ανάγκη ενός νέου εγχειρήματος, τα χαρακτηριστικά του, τις προοπτικές του, αλλά και για τις επόμενες δράσεις του.

• Με την πρωτοβουλία αυτή, και όσες ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια συλλογική απάντηση, σε όσα περιγράψαμε παραπάνω, μέσα από ένα ανοιχτό χώρο συζήτησης, αλλά και δράσης.

• Ένα χώρο, όπου θα μπορούμε να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και να συνδημιουργήσουμε εναλλακτικά πολιτιστικά και κοινωνικά δίκτυα και γεγονότα.

• Ένα χώρο, ο οποίος θα μπορεί να προσδώσει τα τόσο αναγκαία χαρακτηριστικά της αμεσότητας και της συνέχειας στους επερχόμενους αγώνες, που θα είναι τόσο έντονοι, όσο έντονη θα είναι και η επίθεση που δέχεται και θα δεχτεί το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας.

• Ένα χώρο, που δεν μπορεί παρά να λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεραρχικά, με ισοτιμία των μελών στις αποφάσεις και βέβαια πάνω απ όλα κινηματικά.

Στην εποχή των ατομικών λύσεων και της γενικότερης απάθειας, εμείς εξακολουθούμε να προτάσσουμε το πνεύμα της αλληλεγγύης και το συλλογικό μας όραμα.

19/12/2010

“Αντίλογος”
ελεύθερος κοινωνικός χώρος Ηλιούπολης

antilogosilioupolis.blogspot.com - antilogos.ilioupolis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου