Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Διεύρυνση της Επιτροπής κατά των νέων οικονομικών μέτρων.

Ήδη απο τις αρχές του 2010 στον Δήμο Υμηττού δραστηριοποιείται η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων κατά των νέων οικονομικών μέτρων. Στους μήνες που πέρασαν η Επιτροπή εξέδωσε προκηρύξεις ενημέρωσης και παρενέβη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Δ. Υμηττού με δικό της μπλοκ δίνοντας μήνυμα αγώνα και αντίστασης.

Ο Καλλικράτης δεν ενοποίησε μόνο τους δήμους Υμηττού και Δάφνης. Δημιούργησε την ανάγκη να συνευρεθούν στον ενιαίο δήμο ενεργοί πολίτες και αγωνιστές για να αντιμετωπίσουν απο κοινού τα προβλήματα που τους αφορούν. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, έγινε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας στην ενιαία πλέον Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δάφνης - Υμηττού. Μετά απο μια κουβέντα προβληματισμού αλλά και ανταλλαγής απόψεων συμφωνήθηκε η Πρωτοβουλία να απευθυνθεί τόσο σε φορείς, δημοτικές παρατάξεις, πολιτιστικούς συλλόγους όσο κυρίως στο σύνολο της κοινωνίας του δήμου, με σκοπό το στήσιμο μιας Επιτροπής Κατοίκων η οποία θα αντιπαλεύει τα νέα οικονομικά μέτρα αλλά και τις επιπτώσεις του μνημονίου αλλά και των επιλογών της τρόικας στην τοπική κοινωνία. Σκοπός της Πρωτοβουλίας είναι το φτιάξιμο μιας ανοικτής πλατιάς Επιτροπής Κατοίκων στην οποία οι ίδιοι οι δημότες θα δραστηριοποιούνται ενάντια στις αποφάσεις που παίρνονται, έξω και πέρα απο αυτούς. Η στήριξη της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι αναγκαία γι' αυτό και θα ενημερώνουμε για τα παραπέρα βήματά της.
Η αντίσταση ενάντια στο μνημόνιο, πέρα απο τις κεντρικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, θα πρέπει να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, σε κάθε γειτονιά.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλείται ο καθένας μας να συμμετέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου