Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το ψήφισμα των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ σχετικά με την επίσχεση εργασίας

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Δάφνης - Υμηττού συμπαραστεκόμαστε και καλύπτουμε τους συναδέλφους μας των Νομικών Προσώπων που έχουν εξαγγείλει για την Τρίτη 3/5/2011 επίσχεση εργασίας οι οποίοι, παράνομα και καταχρηστικά , είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Ακόμα και το δώρο Πάσχα δεν πληρώθηκαν, με διάφορα προσχήματα (επίτροπος- προϋπολογισμός-μηχανογράφηση κλπ) το ουσιαστικό όμως είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουνε λεφτά εξαιτίας της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ανάθεση αρμοδιοτήτων χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση συν την περικοπή πόρων)με ευθύνη και των Δημάρχων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για την διεκδίκησή τους.

Δεν μας έφταναν τα δεινά που μας φόρτωσε η κυβέρνηση ακόμα και με το νόμο για την τοπική διοίκηση (Καλλικράτη) έχουμε και τους υπεύθυνους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και το Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού που ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον από το Γενάρη του 2011 να φροντίσουν για την οργάνωση των δύο νέων Νομικών Προσώπων και για την οικονομική επάρκεια αυτών έστω μόνο για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την έγκαιρη οργάνωση της μηχανογράφησης δυστυχώς δεν έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μη μείνουν οι συνάδελφοί μας απλήρωτοι, παρά τις συνεχείς πιέσεις από τα δύο Σωματεία και την πρότασή μας για διάλυση όλων των Νομ. Προσώπων και την ένταξη όλων των υπαλλήλων και των Υπηρεσιών στο Δήμο.
Η πρότασή μας δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης και η οποία αν γινόταν αποδεκτή τουλάχιστον τέτοιου είδους προβλήματα θα τα είχαμε αποφύγει και οι συνάδελφοί μας δεν θα ήταν απλήρωτοι κοντά δύο μήνες τώρα και ποιος ξέρει πότε τελικά θα πληρωθούν.
Δηλώνουμε προς κάθε υπεύθυνο (Δήμαρχο - Πρόεδρο Νομικών Προσώπων ) ότι εάν μέχρι την 4 – 5 Μαΐου δεν έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοί μας θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε μορφή – κινητοποίηση κρίνουμε σκόπιμη προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής των συναδέλφων μας.

Για τα Δ.Σ.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΔΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου