Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Απλήρωτοι στο δήμο Δάφνης σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ
«ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ».

Δάφνη , 16 Μαίου 2011.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών των Παραρτημάτων του Ν.Π.Δ.Δ «Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Δάφνης – Υμηττού» συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, που με διάφορες προφάσεις και προσχήματα είναι απλήρωτοι από τις 15 Μαρτίου 2011.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη συνεχώς αυξανόμενη αγωνία και ανησυχία μας, καθώς διαπιστώνουμε ότι οι βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί υπολειτουργούν και χάνουν όλο και περισσότερο τον αμιγώς παιδαγωγικό τους χαρακτήρα. Τείνουν να μετατραπούν σε χώρους «παιδοφύλαξης» και μόνο. Οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, τα υπεράριθμα παιδιά στα τμήματα, η άρνηση των προμηθευτών να εφοδιάσουν τους παιδικούς σταθμούς με τα απολύτως αναγκαία τρόφιμα και πετρέλαιο, ακόμη και γραφική ύλη, γιατί δεν πληρώνονται από το Δήμο, δημιουργούν κλίμα καθημερινής ανασφάλειας τόσο σ΄ εμάς τους γονείς όσο και στους εργαζόμενους, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά μας. Παρατηρούμε λοιπόν μια αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και ένα Δήμο που αδυνατεί να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες των δημοτών.

Καλούμε το Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού να προβεί στην άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε οποιασδήποτε μορφής κινητοποίηση – συμπαράσταση στους εργαζόμενους κρίνουμε σκόπιμη, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά των και να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών των Παραρτημάτων του Ν.Π.Δ.Δ «Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Δάφνης – Υμηττού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου