Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2011 μπροστά στη νέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόικα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, του «ενιαίου μισθολογίου» αλλά και του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», που θεσμοθετεί τη διαρκή λιτότητα και καταδικάζει ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια και με αφορμή το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή όπου επιδιώκεται η αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 στις 40,00 ώρες, αλλά και η βίαια ανατροπή του ωραρίου των Παιδαγωγών στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. από 30,00 σε 40,00 ώρες την εβδομάδα, αποφάσισε τις πιο κάτω κινητοποιήσεις:


1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2011: 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 μ.μ.) για ΟΛΟ το προσωπικό των Βρεφικών -Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α. Στις 6.00 μ.μ. την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Σύλλογοι – Μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων, κυρίως από την Περιφέρεια, μπορούν να διευρύνουν την απόφαση της Ομοσπονδίας ως προς τις ώρες της Στάσης Εργασίας.



2. ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ 2011:

Την πραγματοποίηση κοινής Συνέντευξης Τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και του ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν. στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας(Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα – 3ος Όροφος), με θέμα:«Απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των ωρών εργασίας από τριάντα (30) σε σαράντα (40) στο Παιδαγωγικό – Εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών. Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.»

3. ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 9 και 10 ΜΑΪΟΥ 2011:

Την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Σταθμούς των Ο.Τ.Α.

Την ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2011 στις 11.00 το πρωί την πραγματοποίησηΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας(Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

4. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011:

Συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.

Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 11.00 το πρωί στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ.

5. Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας ανάλογα με την ημερομηνία ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην ολομέλεια της Βουλής για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

6. Κάλεσμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενόψει της παρέμβασης για την αύξηση του ωραρίου εργασίας, του «νέου μισθολογίου» και των περικοπών στα Επικουρικά Ταμεία και την έκφραση της αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα του Παιδαγωγικού προσωπικού.

7. Την πρόσκληση στη Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. για την από κοινού αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υποβάθμιση της ποιότητας παροχών στην προσχολική Αγωγή, καθώς από ότι φαίνεται τα επόμενα θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης με αύξηση του ωραρίου θα είναι οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές.

Συνάδελφοι,

Οι κινητοποιήσεις μας το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να αποτελέσουν ιστορικό σταθμό ενάντια στη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή πολιτική και μήνυμα αντεπίθεσης των εργαζομένων για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων. Πρέπει να δώσουμε ΟΛΕΣ μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου