Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1944

67 Χρόνια μετά τιμούμε το ενωτικό μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης αγωνιζόμενοι :

• Ενάντια στην οικονομική υποδούλωση και την πολιτική κηδεμονία της χώρας
• Για την ανατροπή των οικονομικών μέτρων και του μνημονίου Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
Κυριακή 22 Μαΐου 11.30 πμ Πλατεία πρώην Δημαρχείου Υμηττού



Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ :

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ
Ο εφετινός εορτασμός του Κάστρου βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο με την πιο βάρβαρη επίθεση που δέχεται από το σύστημα σε όλα τα στοιχειώδη δικαιώματα της ζωής του.
Η επίθεση αυτή, που επιχειρείται από την ”ιερά συμμαχία” κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ, έχει σαν αποτέλεσμα το βίαιο σάρωμα κάθε δικαιώματος για σταθερή δουλειά, ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία καθώς και την εκχώρηση και εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας. Εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται, συλλογικές συμβάσεις ακυρώνονται, εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται, μισθοί και συντάξεις συρρικνώνονται, η ανεργία και η ανασφάλεια κυριαρχούν. Όλα για το κεφάλαιο, ξένο και εγχώριο, και ας καταστραφεί ο λαός.
Η εθνική μας ανεξαρτησία συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο, η εξάρτηση της χώρας βαθαίνει, με μόνη διέξοδο για την ανατροπή όλων αυτών να είναι οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες . Όλα αυτά συνοδεύονται από την πιο άγρια καταστολή που τείνει να γίνει κανόνας. Κάθε διαμαρτυρία εργαζομένων και νεολαίας αντιμετωπίζεται με δολοφονικές, στην κυριολεξία, επιθέσεις όλου του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού. Από την άλλη σήμερα περισσεύουν τόσο η απονεύρωση της ιστορικής μνήμης όσο και οι ενέργειες που ξεκινούν από μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του ηρωικού αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και οι οποίες στα πλαίσια αυτά επιμένουν σε διοργάνωση ξεχωριστών κομματικών «παρελάσεων» που δεν ανταποκρίνονται ούτε στις ανάγκες της εποχής ούτε, πολύ περισσότερο, στην ιστορία του λαού μας.

Δημοκράτες-Δημοκράτισες

Η Εθνική Αντίσταση μεγαλούργησε γιατί κατόρθωσε και ένωσε το λαό. Έδωσε ηρωικές μάχες και έκανε αμέτρητες θυσίες. Ο λαός έδινε απλόχερα ακόμη και τη ζωή του – όπως οι τρεις Επονίτες – για τα ιδανικά της λευτεριάς ενάντια στους ξένους και εγχώριους εκμεταλλευτές. Γι’ αυτό τιμούμε αυτούς τους αγώνες συμμετέχοντας μαζικά στον εορτασμό του Κάστρου του Υμηττού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
Κυριακή 22 Μαΐου 11.30 πμ πλατεία πρ. Δημαρχείου Υμηττού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου