Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τι γίνεται με τα πεζοδρόμια;

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει το Στέκι με θέμα:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ/ΧΑΡΑΥΓΗΣ

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες της δυσλειτουργίας του Δήμου μας σε μια σειρά θεμάτων όπως π.χ. συμβαίνει στους παιδικούς σταθμούς αλλά και στο ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της καθαριότητας γενικότερα. Σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα το οποίο θα θέλαμε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εδώ και πάνω από δύο μήνες εργολάβος προφανώς , έχει αναλάβει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην περιοχή της πλατείας Μακρυγιάννη / Χαραυγής, συνεργείο του οποίου ξήλωσε τα παλιά πεζοδρόμια, προέβη σε εργασίες, έκλεισε προσωρινά τις τρύπες που είχε ανοίξει και τώρα βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο, της αποκατάστασης δηλαδή αυτών.
Παρ’ ότι το τελικό στάδιο προφανώς είναι και το πιο εύκολο, παρατηρούμε ότι αυτό δεν ολοκληρώνεται. Έτσι τα οικοδομικά υλικά (κυβόλιθοι, πλάκες, ρείθρα) βρίσκονται συσσωρευμένα και οι τρύπες παραμένουν ανοικτές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλείστα όσα προβλήματα από αυτή την καθυστέρηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

1ον Προβλήματα ασφάλειας. Αρκετές φορές συνδημότες μας κυρίως ηλικιωμένοι, έχουνε στραβοπατήσει λόγω των έργων αυτών και είναι ευτύχημα το ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν σπάσει κάποιο χέρι ή πόδι.
Επίσης μικρά παιδιά έχουν αρχίσει να παίζουν με τα υλικά της αποκατάστασης με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού κάποιου από αυτά.
2ον Προβλήματα λειτουργικότητας . Η μη αποκατάσταση των πεζοδρομίων δυσχεραίνει την πρόσβαση σε αυτά, με αποτέλεσμα άτομα με κινητικές δυσκολίες, ηλικιωμένοι αλλά και γυναίκες με καροτσάκια να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στον δρόμο με ότι προβλήματα ασφάλειας συνεπάγεται αυτό.
3ον Προβλήματα αισθητικής. Τα ανοικτά πεζοδρόμια αλλά και τα συσσωρευμένα οικοδομικά υλικά δημιουργούν μία εικόνα απαξίωσης τόσο για την ίδια την πλατεία Μακρυγιάννη / Χαραυγής όσο και για την ευρύτερη περιοχή υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σε αυτήν.

Με αυτό ως δεδομένο θα θέλαμε να απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε κάθε υπεύθυνο ( π.χ. Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου):

1ον Είναι σε γνώση η Δημοτική Αρχή αυτής της κατάστασης;
2ον Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίον καθυστερεί η αποπεράτωση των έργων ;
3ον Έχει προνοήσει η Δημοτική Αρχή για την επίλυση αυτού του προβλήματος σε άμεσο χρονικό διάστημα;

Για όλα τα παραπάνω ευελπιστούμε στην διευθέτηση του θέματος , πιστεύουμε ότι είναι αρκετά σοβαρό ζήτημα ώστε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου