Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Για το άλσος Άρη Αλεξάνδρου

Ανταποκρίθηκε η Δημοτική Αρχή στην επιστολή του Στεκιού της Χαραυγής σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στο Άλσος του Άρη Αλεξάνδρου . Δημοσιεύουμε μάλιστα πιο κάτω όλη την απάντησή της. Θα θέλαμε να επισημάνουμε όμως το εξής: Η επιστολή μας στάλθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για το συγκεκριμένο θέμα, ούτως ώστε να προκληθεί μία γόνιμη όσο και αποδοτική συζήτηση γύρω από αυτό . Απ’ όσο γνωρίζουμε αυτή δεν εισήχθη προς συζήτηση. Οψόμεθα λοιπόν για τις μελλοντικές μας παρεμβάσεις .

2-9-2011
ΘΕΜΑ: Άλσος Άρη Αλεξάνδρου
Σχετ.: Το με ημερ. 15/7/2011 έγγραφό σας.

Σε απάντηση του με ημερομ. 15/7/2011 εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας των αλσυλλίων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου η αποψίλωση των αλσυλλίων, ξεκινώντας από το άλσος του Άρη Αλεξάνδρου που είναι το μεγαλύτερο σε έκταση του Δήμου. Ο καθαρισμός του άλσους από τα ξερά χόρτα και πευκοβελόνες έγινε σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπλασης Υμηττού), ύστερα από έκκληση του Δήμου για βοήθεια, λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς και της άμεσης ανάγκης για, όσο το δυνατόν καλύτερη, απομάκρυνση αυτών.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο ο έλεγχος του υπάρχοντος συστήματος πυρόσβεσης (αντλίες, μάνικες, τροφοδοσία νερού, πυροσβεστικές φωλιές) και διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί κανονικά. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι πυροσβεστικές φωλιές δεν κλειδώνουν για να είναι πιο εύκολη η διαθεσιμότητά τους σε περίπτωση πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα δυστυχώς την άσκοπη χρήση αυτών από πολίτες. Στα πλαίσια καλύτερης προστασίας του άλσους από πυρκαγιά, έχουν ξεκινήσει εργασίες στο άλσος Άρη Αλεξάνδρου για την εγκατάσταση πιο σύγχρονου και αποδοτικότερου συστήματος πυρόσβεσης. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται και ελέγχεται από την Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Δήμος πρόκειται να προβεί στην πρόσληψη φυλάκων για τα αλσύλλια μέσω του ΟΑΕΔ.
Έχουν οριστεί υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας για την οργάνωση και λήψη προληπτικών μέτρων, καθώς και για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων στο Δήμο και έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής, που συντονίζει και υποστηρίζει τους Δήμους σε έκτακτες περιπτώσεις.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η προστασία των αλσυλλίων αφορά όλους τους πολίτες και θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, προκειμένου να στηρίξουν με την, όσο το δυνατόν ενεργή στάση τους, τις προσπάθειες των Υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο, που διανύει η χώρα μας.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ξημερώματα 2 Μάρτη '14 από την φωτιά που ξέσπασε μέσα στο δασάκι καταστράφηκε το σπιτάκι των προσκόπων και τα γύρω δένδρα. Ευτυχώς που έβρεχε γιατί οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν είχαν νερό. Που είναι τα έργα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή