Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Λαός χωρίς συλλογική ιστορική μνήμη είναι δένδρο χωρίς ρίζες

1ος Κύκλος συζητήσεων στον Ανοικτό Χώρο
Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7.30 μμ. μαζευόμαστε και συζητάμε για «τα 45 χρόνια από την κήρυξη της Πολιτιστικής Επανάστασης»


Ο Ανοικτός Χώρος διοργανώνει σειρά εισηγήσεων και συζητήσεων πάνω σε ιδέες, ρεύματα και περιόδους της Ιστορίας . Μπροστά στις αναταραχές και τις ανακατατάξεις που αλλάζουν ριζικά, δεδομένα δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη αλλά και μπροστά στις επιθέσεις που δέχονται δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, η συζήτηση πάνω στην Ιστορία και στα διδάγματα που αυτή μας οδήγησε είναι σήμερα αναγκαία.

Για τους επόμενους μήνες λοιπόν θα ασχοληθούμε με θέματα όπως η ΕΔΑ και το κίνημα των Λαμπράκηδων, το καλλιτεχνικό ρεύμα της Ρώσικης Πρωτοπορίας, το κίνημα των Ζαπατίστας και τα εναλλακτικά κινήματα στη Λατινική Αμερική, η Γυάρος ως τόπος ιστορικής μνήμης και οι μηχανισμοί καταστολής, η Εθνική Αλληλεγγύη και το ΕΑΜ, η Καταλονία και η Ισπανία του ΄36 και άλλα πολλά.
Ανοίγουμε λοιπόν αυτό το κύκλο με μια συζήτηση για τη Πολιτιστική Επανάσταση στη Κίνα με αφορμή τα 45 χρόνια από την κήρυξή της με εισηγητή το Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία μας, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7.30 μμ.
Γιατί Λαός χωρίς συλλογική ιστορική μνήμη είναι δένδρο χωρίς ρίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου